Ferslev Els første svend og nu medejer
- Heidi Krogholm
- 14. apr.
- 2 min læsning
Morten Krogholm, autoriseret Elinstallatør og medejer af Ferslev El.

Morten gik direkte fra svendeprøven til rollen som første svend hos Finn i Ferslev El i 2010, og han har ikke set sig tilbage siden.
Tværtimod, faktisk. Det er Morten, der overtager biksen, når Finn lægger skævbideren på hylden.
Fra medarbejder til medejer
I 2023 købte Morten sig ind i virksomheden med 10%, og hvert år overtager han 10% mere, så han om nogle år ejer hele forretningen.
Det er en plan, Morten og Finn har lagt sammen, og det er på mange måder en helt naturlig fortsættelse af Ferslev El som forretning og som arbejdsplads.
Morten har allerede ansvaret for størstedelen af planlægningen og personaleledelsen i det daglige. Og på rigtig mange områder deler han meget samme syn på forretning og ledelse, som Finn.
”Man må altså gerne tage lidt gas på hinanden. Alle taler med hinanden i øjenhøjde, på det formelle og på det uformelle plan.” Han slår fast, ”Det er rigtig meget en naturlig del af måden, vi arbejder på, hvor vi lægger meget vægt på, at det skal være et godt sted at være.”
”Ellers hænger det sgu ikke sammen.”
Folk kommer for at blive
Der findes ikke et tidspunkt, hvor Morten ikke vidste, han skulle være elektriker. Eller hvis der gør, så kan han i hvert fald ikke huske det.
Han tog grundforløbet straks efter 10. klasse, blev udlært i en lille virksomhed i Aars, hvor han er fra, og startede så som svend hos Ferslev El.
Som han selv formulerer det, ”Jeg var simpelthen ude med ansøgninger alverdens steder — jeg kørte rundt og puttede i postkasser. Og så tog Finn fat i mig.”
Og det var ikke fordi, Ferslev ligefrem lå lige om hjørnet.
Der er omtrent en halv times kørsel på arbejde hver dag. Det bliver til rigtig mange timer tilsammen over så lang en årrække, som Morten har været i Ferslev El.
”Jeg kunne sagtens have fundet arbejde tæt på,” siger Morten. ”Men jeg var glad, hvor jeg var. Og så holdt jeg ligesom ved, og det samme oplever vi heldigvis med andre, der kommer her. Folk kommer her for at blive. Det er vi rigtig, rigtig glade for.”
Godt fællesskab fordrer godt håndværk
Udover det uformelle sammenhold, så har Finn og Morten også fokus på det mere formelle.
Bl.a. i form af 3-4 årlige arrangementer, hvor de alle får mulighed for at komme hinanden ved på en lidt anden måde — og samtidig få en på opleveren. Sidste år var hele holdet for eksempel ude at flyve i svævefly.

Og tankegangen er for så vidt ret enkel.
Glade medarbejdere der trives, er også med til at gøre, at de er mere effektive og lægger mere i deres arbejde. Og det inkluderer ledelsen. Sidder man oppe i et elfenbenstårn som leder, bliver det hurtigt rigtig svært for eksempel at tale i øjenhøjde, og et fællesskab er pludselig en stor udfordring at vedligeholde.
Morten opsummerer det ganske smukt. ”Deres arbejde betyder meget for dem, og det betyder meget for os.”